Collectieve maatregelen

Meestal komen deze tot uitdrukking in:

* organisatorische maatregelen

* technische maatregelen

CATS vult de hele ruimte actief met schone, gezonde en veilige lucht. Zij hebben dit al in diverse kerken en sportruimten toegepast. Meer info op hun website.

Klop innovations heeft met Airbo een meubel gemaakt die eenvoudig is in te zetten tegen de verspreiding van virussen (zoals Corona), maar vooral heel geschikt is om kwartstof tijdens sloopwerkzaamheden in woningen af te vangen. Minimale ventilatie is > 45 m3 p.p. / uur. Het systeem filtert 99,95% van de deeltjes uit de lucht.

Om een werk-of smeerkuil veilig en waterdicht te maken is veel techniek nodig. Bij Cleverpit kunnen ze dat kant en klaar aanleveren. Daarmee kunnen medewerkers in een relatief veilige omgeving hun onderhoudswerkzaamheden uitvoeren. Ook geschikt om in serverruimten aan te brengen.

Planet4You heeft een oplossing voor de bouwsector bedacht: bamboe. Bamboe heeft als bijzondere eigenschap dat het 200 keer meer CO2 kan opnemen ten opzichte van een gemiddelde boom. Door het plaatsen van de units (plantenbakken) op de bouwplaats, worden fijnstof, CO2 en stikstof opgenomen door de bamboe en omgezet in voeding en zuurstof. Op die manier wordt de natuur geholpen en kan de bouwplaats op een duurzame manier worden ingericht. 

Planet4you